ComputerForum.com ComputerForum.com  

Go Back   Computer Forum > Computer Hardware > Computer Networking and Servers

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-04-2008, 12:30 AM   #1
Byte Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 25
Default WEP Passphrase or hex key

I don't know how to find my home's WEP passphrase or hex key to install an adapter. I didn't set up the network so how do I find the passphrase or hex key on my main computer?

I'm a complete noob to networking so assume I know nothing.

Thanks
ObsessedOne is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-04-2008, 01:36 AM   #2
Kilobyte Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 277
Default

Log onto your router.
axgrinder73 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 02:40 AM   #3
Byte Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 25
Default

My modem and my router are the same device and I don't know how to log on...
ObsessedOne is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 03:17 AM   #4
banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,711
Default

should be on the bottom of the modem.. A long series of numbers. Look for the sticker. It will have the SSID on it as well.
SirKenin is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 02:28 PM   #5
Byte Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 25
Default

Crap well now I've discovered I already knew the WEP but now I don't know why it isn't working.

I have a computer on my upstairs that is connected to the internet with a 2Wire modem/router. I have a computer on my downstairs with no internet but it isn't connecting to it with the Netgear adapter I have plugged in. It has a signal from the upstairs but it still says it has no to little internet connection.

I have a big feeling that one reason it that the 2Wire modem downstairs doesn't appear to be on. It's plugged in but I have no green lights or even red lights for that matter. It's as if it has no power at all.

EDIT:

I tried replacing the AC Adapter from the downstairs with the upstairs computer and it worked so the power problem was the downstairs adapter. I tried replacing it with a universal adapter and it stayed green for about 5 seconds then went back to red so that didn't work. I'm going to return the universal one and hopefully find a working AC Adapter. Afterwards if it works I'll see if any more help is necessary. Thanks.

Last edited by ObsessedOne; 01-04-2008 at 06:16 PM.
ObsessedOne is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 02:36 AM   #6
Byte Member
 
slaphappylinksys's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: crappy town ohio
Posts: 154
Default

Quote:
Originally Posted by ObsessedOne View Post
Crap well now I've discovered I already knew the WEP but now I don't know why it isn't working.

I have a computer on my upstairs that is connected to the internet with a 2Wire modem/router. I have a computer on my downstairs with no internet but it isn't connecting to it with the Netgear adapter I have plugged in. It has a signal from the upstairs but it still says it has no to little internet connection.

I have a big feeling that one reason it that the 2Wire modem downstairs doesn't appear to be on. It's plugged in but I have no green lights or even red lights for that matter. It's as if it has no power at all.

EDIT:

I tried replacing the AC Adapter from the downstairs with the upstairs computer and it worked so the power problem was the downstairs adapter. I tried replacing it with a universal adapter and it stayed green for about 5 seconds then went back to red so that didn't work. I'm going to return the universal one and hopefully find a working AC Adapter. Afterwards if it works I'll see if any more help is necessary. Thanks.
you should change your encryption to to either psk or wpa there harder to crack than WEP give it a try
__________________
gateway GT5411E
Intel® Pentium® D 64 Bit processor 915 2.8Ghz processor, soon core 2 duo e6600.
Intel (Coryville) 945G Motherboard
2048MB PC4200 DDR2 533Mhz
250 GIG SATA ll HD
Intel 10/100 Mbps Ethernet LAN
WMP 54g LINKSYS WIFI PCI
Adapter
Vista Home Premium 32 bit
slaphappylinksys is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WEP key using wireless. ranzy Internet Discussion 2 12-20-2007 01:38 AM
Can't connect when using WEP key Debbie25 Computer Networking and Servers 12 12-14-2006 01:43 AM
unauthorized network point access jeckgo General Computer Chat 1 02-02-2006 05:10 AM
WEP key crazyk Computer Networking and Servers 2 03-21-2005 07:02 PM
wep key problem stratford Computer Networking and Servers 5 12-11-2004 01:33 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:53 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2002-2014 Computer Forum