ComputerForum.com ComputerForum.com  

Go Back   Computer Forum > Computer Systems > Desktop Computers

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-09-2008, 05:35 AM   #1
Bit Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default Problem with my sound card?

My speakers work fine, yet when I play music or video no sound comes out. When I turn the volume up high though, I can still hear the white noise. Do I need to reset my sound card?
ladysingsthblus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-09-2008, 07:34 AM   #2
Exabyte Member
 
cohen's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne, Australia
Age: 20
Posts: 8,407
Question

Quote:
Originally Posted by ladysingsthblus View Post
My speakers work fine, yet when I play music or video no sound comes out. When I turn the volume up high though, I can still hear the white noise. Do I need to reset my sound card?
What sort of sound card do you have???

Is it on the motherboard???

Or is it another card???
__________________
I am back - and i am looking for a new start.

Cohenl - ColoRanks - Host 4 Post
cohen is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 01:18 PM   #3
Bit Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default

That's the thing. I have no idea. All I know is that the speakers work in other computers and media and they worked the first time I plugged them into mine. But the last time I restarted my computer, they no longer worked. And yes, I've since tested them and they work fine.
ladysingsthblus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 04:40 PM   #4
Kilobyte Member
 
Deviousmind's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: london
Posts: 422
Default

You tried looking at the settings in volume control?
Deviousmind is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 05:44 PM   #5
Bit Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default

Yes, first thing. Nothing is muted, all bars are up.
ladysingsthblus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 05:48 PM   #6
Kilobyte Member
 
Deviousmind's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: london
Posts: 422
Default

Have you been into device manager to see if all drivers are installed no yellow ?s
Deviousmind is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 07:06 PM   #7
Bit Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default

I'm not sure how to do that, which is why I'm posting here. Can you give me instructions?
ladysingsthblus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 09:44 PM   #8
Exabyte Member
 
cohen's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne, Australia
Age: 20
Posts: 8,407
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by ladysingsthblus View Post
I'm not sure how to do that, which is why I'm posting here. Can you give me instructions?
Start > Right-Click on my computer > Manage > Device Manager > Sound, Video & Game Controllers.
__________________
I am back - and i am looking for a new start.

Cohenl - ColoRanks - Host 4 Post
cohen is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2008, 12:34 AM   #9
formerly liuliuboy
 
diduknowthat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Massachusetts
Age: 23
Posts: 9,256
Default

Check to see if the correct audio device is enabled in your Audio panel in the control panel.
__________________

HTPC
AMD A10 5800k | 8GB G.Skill DDR3 1866 Memory
60GB OCZ Agility SSD | 1TB Hitachi 2.5" HD
Lian Li PC-TU200b | PicoPSU 160xt PSU
HIS HD 7750 1GB video card (hybrid crossfire)
diduknowthat is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2008, 03:38 PM   #10
Bit Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default

Quote:
Start > Right-Click on my computer > Manage > Device Manager > Sound, Video & Game Controllers
The following options appear when I click on Sound, Video & Game Controllers:

-Audio Codecs
-Crystal SoundFusion(tm)
-Crystal WDM Audio Codec
-Crystal WDM Audio Control Registers
-Crystal WDM Game Port
-Crystal WDM MPU-401 Compatible
-Legacy Audio Drivers
-Legacy Video Capture Devices
-Media Control Devices
-Video Codecs
ladysingsthblus is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card driver virus issue. Castle Sound Cards and Speakers 3 03-30-2007 07:23 AM
creative sb-fi problem please help sound card cloroboy Sound Cards and Speakers 5 02-22-2007 08:24 PM
Sound card problem star-tours Sound Cards and Speakers 10 08-20-2006 06:42 PM
no audio device - how do i make my sound card be the default ? AFbusta17 Sound Cards and Speakers 2 10-05-2005 07:05 PM
sound problem w/ chaintech vnf3-250 motherboard sven556 Sound Cards and Speakers 9 12-05-2004 05:00 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:26 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2002-2014 Computer Forum