ComputerForum.com ComputerForum.com  

Go Back   Computer Forum > Computer Systems > Desktop Computers

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-09-2008, 08:32 PM   #1
Byte Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 30
Default Monitor gets no signal after the computer has gone to sleep...

Hi there

my computer and monitor work in perfect harmony

Until my computer sleeps! When coming out of the sleep, the computer turns back on with no problems, but the monitor gets no signal! The only way to get a signal is to force reboot it!!

How can i fix this? I love to use sleep mode..
Coogie is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-10-2008, 01:53 PM   #2
Byte Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 30
Default

i cannot find anything on google about someone else having the same problem!
Coogie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 03:10 PM   #3
Megabyte Member
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Topeka, KS
Age: 22
Posts: 635
Default

Reinstall your video card drivers or just don't use sleep.. try hibernation instead. It still resumes the same way, but the computer turns completely off.
__________________
- Gaming - 19" LCD, Q8200 2.66Ghz, 2GB DDR2, 500GB, HIS 3870, XP Pro SP3 -
- Gaming 2 - 17" LCD, P4 3.4Ghz, 2GB DDR2, 80GB, nVidia 7950GT, XP Pro SP3 -
- ASUS UL50 - C2D SU7300, 4GB DDR3, 500GB, nVidia G210M, 7 Home Premium 64
- 2002 Chevy Trailblazer equipped with desktop, HAM radios, scanners, etc.
- Channel 49 KTKA Storm Chaser - Volunteer Firefighter - Computer Technician - KD0LDK -
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 04:17 PM   #4
Gigabyte Member
 
Quiltface's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Saint Charles, MO
Age: 31
Posts: 1,463
Default

Maybe look for updated video card drivers?
__________________
MCSE, MCSA, MCP, A+, Network+, Security+
CPU:Cyrix MII
RAM:8MB 30pin SIMM
Audio: AdLib
GPU:Hercules EGA
Mobo: ASUS (P5A-WA)
Display: 12" IBM XT
Hard Drive: 30MB HDD
Floppy Drives: 2x 5.25 FDD
OS: DOS 5 / Win 3.11
Quiltface is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 05:05 PM   #5
Byte Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 30
Default

i'll try to upgrade

How do i use hibernate in vista? and how can i change the power button in the start menu? at the moment when pressing it, it goes to sleep.

I dont like that with this current problem...
Coogie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 05:15 PM   #6
Gigabyte Member
 
Quiltface's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Saint Charles, MO
Age: 31
Posts: 1,463
Default

try
control panel power options
__________________
MCSE, MCSA, MCP, A+, Network+, Security+
CPU:Cyrix MII
RAM:8MB 30pin SIMM
Audio: AdLib
GPU:Hercules EGA
Mobo: ASUS (P5A-WA)
Display: 12" IBM XT
Hard Drive: 30MB HDD
Floppy Drives: 2x 5.25 FDD
OS: DOS 5 / Win 3.11
Quiltface is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 05:25 PM   #7
Gigabyte Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: NC
Posts: 1,153
Default

I have the Hannspree 28" monitor it does the same thing .I knew this when I bought it I just usually turn it off when not using my computer .I know that on some monitors with dual HDMI you can have both plugged into another device and it will recognize and be able to go into sleep mode.I havent tried this myself yet.What model of monitor do you have BTW?
Scubie67 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 05:38 PM   #8
Byte Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 30
Default

I'm using a DVI cable with this model

GNR TS902W TFT 19" Monitor 300 cd/m2 850:1 5 ms 16:9 Multimedia DVI-D/VGA

The problem happens when the computer sleeps... Very very annoying! because i'm 'mr never shuts down my computer'
Coogie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 05:56 PM   #9
Gigabyte Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: NC
Posts: 1,153
Default

Quote:
Originally Posted by Coogie View Post
I'm using a DVI cable with this model

GNR TS902W TFT 19" Monitor 300 cd/m2 850:1 5 ms 16:9 Multimedia DVI-D/VGA

The problem happens when the computer sleeps... Very very annoying! because i'm 'mr never shuts down my computer'
Yes that is the same thing that happens with mine.I just turn mine off at the power strip aint no biggie to me but i can see how it gets irritating not to wake out of sleep mode.Its most likely a recognition problem.When I power up my computer before powering up my monitor it will not recieve a signal and stays dark .When I power my monitor first then power up the computer it displays normally.Do you use a Dvi to Dvi conector or DVI to HDMI? Also do you have more than 1 DVI or HDMI port?

Last edited by Scubie67; 09-10-2008 at 05:58 PM.
Scubie67 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2008, 06:17 PM   #10
Gigabyte Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,264
Default

Hmm.... did you tried moving the mouse, clicking, pressing ALT+CTRL+DEL desperately, kicking the case, hitting the keyboard with a hammer.
Usually it was happening to me too, but clicking, pressing alt+ctrl+del desperately helped
chibicitiberiu is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is this a virus or Just stupid people working on my computer? alan48 Computer Security 5 04-25-2009 09:57 PM
Problem With My Computer - Think It Is The Motherboard. airbusA346 Motherboards 9 11-25-2008 01:27 AM
monitor says no signal but works on another computer jwhert Desktop Computers 17 09-07-2008 03:58 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:38 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2002-2014 Computer Forum