ComputerForum.com ComputerForum.com  

Go Back   Computer Forum > Computer Hardware > CD/DVD/Blu-ray Technology

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-13-2009, 05:11 AM   #1
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Exclamation Please help with my TSSTcorp CD/DVDW TS-H552L drive!

It used to work fine, but suddenly I noticed that something was wrong when I put a disc in and it didn't recognize it. I went to the device manager and here is what I saw:
Attachment 2864
I tried reinstalling it, no change. What does this mean? It opens and closes fine. The light blinks whenever a disc is put in. Please help!
Thanks!

Last edited by racer13fly; 01-14-2009 at 11:15 PM.
racer13fly is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-13-2009, 08:37 PM   #2
Malware and Spam Assassin

 
johnb35's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: somewhere out there
Age: 44
Posts: 30,369
Default

Uninstall the drive and then reboot the laptop and see if windows can reinstall the driver correctly.
johnb35 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 09:08 PM   #3
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default

it's a desktop, but ok. ill try.
racer13fly is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 09:26 PM   #4
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default

nope, no change. same thing. It says something about the driver. not installing right. I went to the samsung ODD website, and they dont even have the driver anymore..... they have TS-H552D, but not TS-H552L...
racer13fly is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 09:31 PM   #5
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default

Here's what im getting from the properties menus
Attachment 2867 Attachment 2868

Last edited by racer13fly; 01-14-2009 at 11:15 PM.
racer13fly is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 09:42 PM   #6
Malware and Spam Assassin

 
johnb35's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: somewhere out there
Age: 44
Posts: 30,369
Default

Try doing a repair installation of windows.
johnb35 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 09:54 PM   #7
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default

how do I do that?
racer13fly is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 10:47 PM   #8
Malware and Spam Assassin

 
johnb35's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: somewhere out there
Age: 44
Posts: 30,369
Default

Put the install cd in the drive and boot to it. Watch the prompts for when it asks you if you want to do a repair install or fresh install. DO NOT hit R when it asks you if you want to use the recovery console to try to fix it. Repair will be on the next screen you see.
johnb35 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 11:02 PM   #9
Byte Member
 
racer13fly's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default

I just looked around the web and found this: http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
I'll use this one, has more detail. I'll post it if it works. Thanks!
racer13fly is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 01:20 AM   #10
Zettabyte Member

 
bomberboysk's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: West Lafayette, Indiana (Boiler Up!)
Posts: 13,217
Default

Dont repair, i know whats causing it. Delete your upper and lower filters, i had the same problem numerous times.

Go down to Advanced Troubleshooting, will tell you what you need to do:
http://support.microsoft.com/kb/314060
__________________
CPU: i7 4770K @ 4.7Ghz | Mobo:Gigabyte GA-Z87X-UD3H | GPU: Gigabyte R9 290X| Ram: 16Gb Team Vulcan | Case: HAF 912| Storage: 120Gb Mushkin Chronos, 1TB Seagate 7200.12, 1TB WD RE4, 2TB WD Caviar Green | PSU:750W Seasonic M12II Bronze | Display: Dell U2410 Primary, Asus VS-24AH-P Secondary, Toshiba 39L2300U Tertiary|
Cooling: XSPC Raystorm, Black Ice Xtreme 240, DDC 3.2 w/ XSPC Res Top

Dont skimp on a power supply
New? Dont forget to read the rules. Heatware
bomberboysk is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Tags
tsstcorp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compaq mother board again exopforce Motherboards 18 01-11-2010 10:00 PM
WD Western Digital External Hard Drive 320GB Passport Won't Work - WHY? Pauly73Drifter Computer Memory and Hard Drives 63 12-11-2008 04:29 PM
hard drive enquiry - please help! jamsy Computer Memory and Hard Drives 4 02-02-2007 05:12 PM
Changing the name of the drive... aramp1 General Software 4 02-02-2007 05:06 PM
RAID 101 Praetor Computer Memory and Hard Drives 14 03-30-2005 04:23 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:35 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2002-2014 Computer Forum