ComputerForum.com ComputerForum.com  

Go Back   Computer Forum > Computer Hardware > Computer Accessories

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-28-2011, 02:57 AM   #1
Byte Member
 
Xanster82's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 77
Default Computer no longer imports photos from SD Card

Just recently my card reader in my system stopped importing photos from my SD card. It used to work before. I'd insert the card, and the import box would pop up, allowing me to import the photos. Just recently it stopped coming up. Out of no where.

I don't think anything is wrong with the card reader itself, since when I do insert the SD Card reader, the green light comes on, the card shows up under My Computer, which I can then click on and browse a few folders to get to the pictures. I'd rather not do it this way, and import it via the import box that used to pop up when I entered my SD card. How can I get it to pop back up when the card is inserted?

I'm sure upgrading the driver will help, but not sure where to look to download it.

I am running Windows 7 (64 bit). All help is greatly appreciated.
Xanster82 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-28-2011, 03:29 AM   #2
Malware and Spam Assassin

 
johnb35's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where ever Fluffy is
Age: 43
Posts: 28,579
Default

Look under autoplay setting for that particular drive. Right click, click on properties, and you should have an autoplay tab.
__________________
MB - Gigabyte 970A-UD3 || CPU - FX8350|| PSU - Corsair CMPSU-650TX 650W || Memory - Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 || GPU - Sapphire HD6870 1GB || HDD's - 500GB SATA III WD Caviar Black, 120GB Corsair Force 3 SSD|| Monitor - ASUS VE278Q Black 27" || OS - Windows 7 || Case - Cooler Master HAF 912 || Cpu cooler - CM Hyper 212 Plus
johnb35 is online now   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 03:41 AM   #3
Byte Member
 
Xanster82's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 77
Default

I don't see an auto play tab anywhere when I click on properties.
Xanster82 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 03:48 AM   #4
Malware and Spam Assassin

 
johnb35's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where ever Fluffy is
Age: 43
Posts: 28,579
Default

Then follow this.

http://www.techtalkz.com/windows-7/5...ndows-7-a.html
__________________
MB - Gigabyte 970A-UD3 || CPU - FX8350|| PSU - Corsair CMPSU-650TX 650W || Memory - Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 || GPU - Sapphire HD6870 1GB || HDD's - 500GB SATA III WD Caviar Black, 120GB Corsair Force 3 SSD|| Monitor - ASUS VE278Q Black 27" || OS - Windows 7 || Case - Cooler Master HAF 912 || Cpu cooler - CM Hyper 212 Plus
johnb35 is online now   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 05:15 AM   #5
Byte Member
 
Xanster82's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 77
Default

Ok I followed that, and did what it said. Auto play for me is currently on. And for Pictures, it is set to "Import pictures and videos using Windows".

I went and checked Properties again under the SD card, and no Auto play tab is visible.

Hmm.


EDIT:

Thanks for your help, but I got it working now. I went to Services under Task Manager, and enabled Shell Hardware Detection. Now it works like before. Thanks again.

Last edited by Xanster82; 12-02-2011 at 04:22 AM.
Xanster82 is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer won't read SD card tuckerdog1 Digital Cameras, Webcams and Scanners 2 09-17-2009 10:09 PM
Computer turns on, monitor displays "no signal" kingofthegrill Desktop Computers 2 05-06-2008 04:25 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:32 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2002-2014 Computer Forum