BIOS not booting

Discussion in 'Motherboards' started by bla2501, Jan 22, 2013.

  1. bla2501

    bla2501 New Member

    Messages:
    4
    hello!

    i have a problem. a couple days ago i tried to update my BIOS (i have msi p67s-c43 motherboard), but something went wrong. my computer stopped working properely and i was recieving two beeps. after spending a day i managed to do the AMIBOOT.ROM trick with USB and i thought i wont have any more problems. but actually that flash did not work properely and now, i cannot do AMIBOOT.ROM flash again, and my motherboard is not responding anymore. i am not recieveing any beeps at start as i did before, even if i take RAM or other componens from the moba. but lights on moba are still turning on, when i start the computer and so do HDD, video card, .... now i do not know what to do in order to make my motherboard running well again.

    thanks for your help
     
  2. wbt50

    wbt50 New Member

    Messages:
    385
    You might have damaged the motherboard by flashing incorrect files in an attempt to update the BIOS ?

    Are you certain you were using correct update files for that specific motherboard ?
     
  3. johnb35

    johnb35 Administrator Staff Member

    Messages:
    32,948
    You have bricked your motherboard by installing a bad bios. If the motherboard is still under warranty you can send it in to get the bios chip replaced.
     
  4. bla2501

    bla2501 New Member

    Messages:
    4
    first i would like to say thanks for fast response.

    actually i am almost certain i flashed correct file. anyway if i understand my motherboard is probably bricked, although the led indicators are still flashing and every other parts seems to run properly.

    what about hot flash? can i use it to repair my motherboard, or do you think it is the best to send it to repair or replacement, because i still have 1 month of warranty left? but i am wondering if warranty is still valid, because motherboard is probably bricked because of me.
     
  5. johnb35

    johnb35 Administrator Staff Member

    Messages:
    32,948
    The warranty covers a bad bios flash. If you turn the system on and nothing at all shows on the screen then the bios is bad and you need a new chip installed.
     
  6. bla2501

    bla2501 New Member

    Messages:
    4
    that is some good news. i will have to take my computer apart then and send the moba for repair. i hope i will manage to put it together correctly then.
    really thank you for your help
     
  7. StrangleHold

    StrangleHold Moderator Staff Member

    Messages:
    19,259
    Never try flashing a bios when the board is acting up, can cause a bad flash. Have you tried unplugging it. Hit the power button a few times to discharge it. Then pop the motherboard battery out for a minute. Put the battery back. Plug it up and see what happens. If it still doesnt boot, its probably dead.
     
    Last edited: Jan 22, 2013
  8. bla2501

    bla2501 New Member

    Messages:
    4
    i tried all things you mentioned, discharging it, making CMOS reset, but nothing helps
     

Share This Page