My Laptop is running weird

Discussion in 'Laptops, Tablets and Smartphones' started by Smurf Manser, Aug 11, 2007.

  1. Smurf Manser

    Smurf Manser New Member

    Messages:
    18
    It is a toshiba satelite, i've had it for almost two years, and within the past 2 months i have gotten a one gig RAM upgrade. it seems that it isn't running as fast as it used to. within the past month it has started to take longer to get to the login screen (the part where windows xp is loading takes longer). I tried using ccleaner after the advice of a friend and that helped a little, but it's still a lot slower. is it possible that a part in my laptop is going bad or is it just something i might have in the system?

    i'm not that experienced with computers and help would be much appreciated :)
     
  2. The_Other_One

    The_Other_One VIP Member

    Messages:
    14,440
    Reloading the system is never a bad idea... However, if you just upgraded it, try going back to the original settings if at all possible. Bad sticks of RAM or just plain incompatible RAM is not uncommon.
     
  3. Smurf Manser

    Smurf Manser New Member

    Messages:
    18
    well, i've had the RAM for a few months, i'm sure it's not bad RAM and that still wouldn't account for the new slowness, is it possible the processor is going bad or something?
     
  4. The_Other_One

    The_Other_One VIP Member

    Messages:
    14,440
    A processor doesn't really go bad... It pretty much works or doesn't. I'm still leaning more towards RAM or software problems.
     
  5. Smurf Manser

    Smurf Manser New Member

    Messages:
    18
    okay, thank you
     
  6. Smurf Manser

    Smurf Manser New Member

    Messages:
    18
    problem solved, got a spyware removal kid, and ad ware removal kit, i'm good to go and it's running normal
     

Share This Page